Business Speed Dating i Horeca Business Club podsumowuje 2019 rok!

0
141
Advertisement

Zespół Business Speed Dating, wydawca portalu Horeca Business Club, Horeca Radio oraz organizator konferencji Hotel Meeting, Gastro Meeting oraz akcji charytatywnej Hotel Super Heroes podsumowuje wydarzenia w 2019 roku!

Rok rozpoczęliśmy organizacją V konferencji Hotel Meeting w warszawskim Airport Hotel Okęcie. Przygotowane przez Radę Programową 11 prezentacji zgromadziło na sali ponad 400 hotelarzy z całej Polski. VI jesienna edycja mogła cieszyć jeszcze większą frekwencją. Podsumowując konferencję Hotel Meeting: w sumie na obu edycjach 22 prezentacje, 4 panele dyskusyjne, 14 warsztatów, ponad 80 dostawców i około 2650 spotkań w ramach Business Speed Dating. A na początku grudnia odbyło się spotkanie Rady Programowej dotyczące VII edycji konferencji Hotel Meeting.  Każdy z zaproszonych uczestników podzielił się kilkoma tematami, które w tej chwili są najbardziej nurtujące dla hotelarzy. Otwarta i szczera rozmowa, połączona z bardzo dużym zaangażowaniem zaowocowały wstępnym szkicem programu kwietniowej konferencji. Teraz trwają intensywne prace nad konkretnym programem. Ale już możemy zagwarantować, że będzie to najbardziej merytoryczne spotkanie hotelarzy w 2020 roku. Zapraszamy 20 kwietnia do Airport Hotel Okęcie!

2019 rok to także dwie edycje konferencji Gastro Meeting. Zarówno wiosenna, jak i jesienna zgromadziły ponad 300 uczestników. W sumie na obu spotkaniach można było wysłuchać 18 prelekcji. W 12 warsztatach wzięło udział ponad 200 słuchaczy. Ponad 60 dostawców wzięło udział w ponad 2000 spotkań w ramach Business Speed Dating. W 2020 roku VII edycja konferencji już 10 marca. Nad tematyką konferencji Gastro Meeting – All About Chefs będzie czuwała rada programowa, której obrady zaplanowano na 7 stycznia 2020. W skład rady wchodzą: Karol Okrasa, Agata Wojda, Adam Chrząstowski, Iwona Niemczewska, Jarek Walczyk, Michał Doroszkiewicz, Monika Ignaciuk, Paweł Oszczyk, Małgorzata Michalska, Rafał Skórski i Rafał Krzycki.

Natomiast w pierwszy weekend czerwca hotelarze z całej Polski spotkali się w Dworku nad Pilicą, by wspólnie wspomóc stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce. Była to również doskonała okazja do świetnej zabawy i integracji. Hotel Super Heroes to pierwsza taka akcja w Polsce.  Zaangażowali się w nią ludzie, którzy chcą pomagać, dla których los innych nie jest obojętny. To ludzie, którym się chce, działać, pracować, stwarzać świat lepszym. Dzięki Wam udało się zebrać 22 520 zł, które pomogły stowarzyszeniu m.in w remoncie boiska w Siedlcach. Mając takich SUPERBOHATERÓW na pokładzie, wierzymy, że możemy zdziałać wspólnie wiele dobrego. Dlatego już przygotowujemy się do kolejnej edycji i zachęcamy do zapisów:

Rok zakończyliśmy spontanicznym spotkaniem w siedzibie Horeca Business Club i Horeca Radio. Spotkanie zainicjował Rafał Krzycki. Początkowo miała to być świąteczna impreza z przyjaciółmi. Później pojawił się pomysł, aby zebrać pluszaki dla dzieci. Spotkało się to z olbrzymim zaangażowaniem. Kolejno okazało się, że pomocy potrzebują również mali pacjenci oddziału neonatologii szpitala im. prof. W. Orłowskiego. I z taką inicjatywą wyszła Sylwia Stachyra, zwyciężczyni programu TOP CHEF. I tu po raz kolejny okazało się, że możemy liczyć na naszych przyjaciół.

Przez cały rok, codziennie publikujemy na portalu horecabc.pl -to pierwsza na rynku mediów platforma wymiany informacji, doświadczenia i wiedzy dla sektorów hotelarskich, gastronomicznych, MICE oraz Travel. W naszym serwisie publikujemy nie tylko branżowe aktualności, ale także inspirujące wywiady, profesjonalne artykuły o charakterze poradnikowym i edukacyjnym, relacje i reportaże z najważniejszych wydarzeń czy rekomendacje miejsc wartych odwiedzenia. Nie zapominamy także o tych, dla których ważne są informacje ekonomiczne bądź nowinki technologiczne. Poza portalem dysponujemy co tygodniowym newsletterem, grupami na Facebooku i kontem na Linkedln.

Równolegle z portalem coraz prężniej rozwija się Horeca Radio. To pierwsze takie radio nie tylko w skali naszego kraju, ale również całego świata. Do pionierskiego projektu zostało zaangażowanych kilkudziesięciu  ekspertów z branż hotelarskiej, gastronomicznej, turystycznej i eventowej. Wśród nich znajdują się czołowi Szefowie Kuchni, doświadczeni Dyrektorzy i Managerowie, a także specjaliści z sektora MICE & Travel.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.