Zmiany w edukacji młodych kucharzy (Horeca Radio)

1
1068
Zapraszamy do wysłuchania drugiej audycji pt. „Klub Szefów Kuchni”, w której Jarosław Walczyk, właściciel restauracji Pink Lobster i Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, opowiada o tym, jak zmieni się sposób edukacji w szkołach zawodowych o profilu gastronomicznym.

Klub Szefów Kuchni to cykl audycji „Horeca Radio” prowadzony przez prezesa Fundacji o tej samej nazwie, a także właściciela i szefa kuchni warszawskiej restauracji Pink Lobster – Jarosława Walczyka oraz Rafała Krzyckiego. Gościem każdego wydania jest wybitny przedstawiciel sektora gastronomicznego, który wypowiada się na niebanalne tematy związane z branżą.

Zapraszamy do wysłuchania audycji pt. „Zmiany w edukacji młodych kucharzy”, w której poruszony został obszerny wątek kształcenia młodych adeptów sztuki kulinarnej.

„Około 70 tysięcy młodych ludzi kończy rokrocznie kierunek gastronomiczny – czy to mały gastronom, czy kucharz dyplomowany. To bardzo duża liczba, sam byłem w szoku. Niestety, w zawodzie pozostaje 10-15%.”

Jarosław Walczyk, Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni

Pobierz audycję w formacie MP3

Partnerzy audycji:

        

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.