Limitowane warsztaty dla managerów gastronomii podczas Gastro Meeting

0
185
Advertisement
Wielkimi krokami zbliża się konferencja Gastro Meeting 2019, podczas której organizujemy warsztaty o różnorodnej tematyce z branży gastronomicznej. 4 warsztaty, które będą prowadzone w czasie trwania merytorycznych konferencji. Jeśli chcesz zdobyć niezbędną wiedzę z zakresu gastronomii, zapisz się na warsztaty i popraw pracę swojej restauracji.

Podczas tegorocznej edycji konferencji Gastro Meeting 2019, która odbędzie się 20 maja w Airport Hotel Okęcie, będzie można wziąć udział w czterech warsztatach prowadzonych przez specjalistów i praktyków. Aby mogli Państwo jak najwięcej dowiedzieć się podczas konferencji Gastro Meeting i wybrać najbardziej interesujące Państwa tematy, istnieje możliwość ułożenia swojego własnego programu konferencji jak puzzle. 4 warsztaty będą trwały w tym samym czasie co 4 części merytoryczne. Każda część będzie trwała 90 minut, podczas których zostaną omówione rozmaite tematy z branży gastronomicznej. Warsztaty będą prowadzone w max. 20-osobowych grupach i są dodatkowo płatne 50 zł.

WARSZTAT PIERWSZY 9:00 – 10:30

Podczas warsztatu pierwszego „Rentowna restauracja – analiza kosztów w gastronomii” będzie można dowiedzieć się jak poprawnie obliczać Food cost, jak kontrolować koszty, aby wykryć nieprawidłowości i co zrobić aby zarabiać więcej. Uczestnicy dowiedzą się, dlaczego mimo wysokich obrotów w firmie nie otrzymują zysków. Szkolenie poprowadzi Małgorzata Bednarz, która m.in. opracowała i wprowadzała innowacyjne programy naprawcze i rozwojowe w restauracjach, mające na celu zwiększenie sprzedaży i rentowności firmy. Specjalizuje się w szkoleniach i warsztatach z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, negocjacji, rozwiązywania problemów i konfliktów, budowania zespołu, komunikacji, motywacji oraz cyklu efektywności pracowniczej.

WARSZTAT DRUGI 11:00 – 12:30

Po przerwie kawowej rozpocznie się warsztat drugi „Asertywność menedżera – jak sobie radzić z trudnymi zachowaniami pracowników”. Skierowany jest do osób, które chcą stać się asertywne, zdobyć większą pewność siebie, a także w jaki sposób rozmawiać z pracownikiem, żeby ten zmienił swoje zachowanie. Warsztaty poprowadzi Rafał Pasenik, właściciel H&R system. Absolwent Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie. Jest związany z branżą HoReCa od wielu lat i posiada bardzo duże doświadczenie w poprawie relacji z pracownikami.

WARSZTAT TRZECI 13:20 – 14:50

Trzecie szkolenie będzie poruszało problem rozwoju – „Pokonywanie barier w rozwoju przedsiębiorstwa. Przykłady rozwiązań”. Podczas warsztatu uczestnicy dowiedzą się jakie są bariery rozwoju firmy, co może ograniczać firmę oraz jak znajdować rozwiązania dla tego typu problemów. Prowadzący wytłumaczą je na praktycznych przykładach, używając casusów, które już zostały wykorzystane w innych firmach. Szkolenie poprowadzą Maciej Komorowski wraz z Anną Lurje, założyciele i zarządzający firmą doradczą Managers Group MA, którzy na co dzień wspierają działania operacyjne przedsiębiorstw i wnoszą do nich kreatywne, często autorskie rozwiązania.

WARSZTAT CZWARTY 15:10 – 16:30

Warsztat czwarty poświęcony zostanie karcie wina. Skierowany jest do osób, którym zależy na wspaniałej karcie win w swojej restauracji, która przyciągnie do restauracji nawet najbardziej wymagających klientów. Temat szkolenia brzmi „Jak prawidłowo tworzyć kartę win w restauracji: „Która chodzi”. Uczestnicy dowiedzą się m.in. jak dopasować kartę win do charakteru lokalu, jakiej powinna być wielkości i jak dostosować wagę wina wśród innych alkoholi. Podczas warsztatów będą prowadzone również praktyczne zajęcia – ułożenie przykładowej karty win, dzieląc je na różne kategorie. Szkolenie o karcie win poprowadzi Szymon Milonas, certyfikowany nauczyciel WSET i importer wina. absolwent kursów sommelierskich, łączy doświadczenie jako konsultant biznesowy i do spraw personalnych z pasją do wina i edukacji.

Zapraszamy do zapoznania się z agendą wystąpień tegorocznych prelegentów i prowadzących na oficjalnej stronie internetowej konferencji Gastro Meeting 2019.

Obowiązuje zasada „kto pierwszy, ten lepszy”, zatem zachęcamy do błyskawicznej rezerwacji za pomocą platformy Evenea.



Gastro Meeting to cykliczna konferencja, podczas której eksperci i praktycy branży gastronomicznej mają okazję, by wymienić się wiedzą i doświadczeniem oraz dyskutować na ważne, zawodowe tematy. To również doskonała okazja do zdobycia nowych kontaktów biznesowych w ramach Business Speed Dating – ekspresowych spotkań restauratorów i dostawców produktów/usług dla branży HoReCa.

Jako organizator konferencji, zapewniamy uczestnikom dogodne warunki, by spotkania te były jak najbardziej efektywne i owocowały licznymi sukcesami zawodowymi.