Nowa inwestycja Kukuła Healthy Food

0
200
Advertisement
W związku z rozwojem rynku cateringu dietetycznego właściciele Kukuła Healthy Food postanowili rozbudować zakład produkcyjny. Według właściciela inwestycja ma pomóc w zwiększeniu rynku o 30%.

Dynamiczny rozwój cateringu dietetycznego w Polsce, a przede wszystkim większa świadomość żywieniowa społeczeństwa, wymusza na firmach świadczących takie usługi zmiany. Te czynniki spowodowały, że firma Kukuła Healthy Food postanowiła przeprowadzić modernizację swojego zakładu produkcyjnego. Zakład przeszedł przebudowę co zwiększy moce przerobowe. Wymieniono maszyny, przebudowano pomieszczenia produkcyjne oraz unowocześniono kuchnię. Wartość inwestycji to 2,5 mln zł. Obecnie jest to jeden z najnowocześniejszych zakładów w kraju.

„Zakupiliśmy o wiele większe chłodnie, agregaty, szybko-chłodziarki i inne sprzęty specjalistyczne, w tym pakowarki próżniowe i półautomatyczne zgrzewarki, które znacznie ułatwiają nam prace. Wpłynęło to na zwiększenie naszych mocy przerobowych do 10 tysięcy posiłków dziennie. Dzięki temu zastanawiamy się nad wprowadzeniem nowych produktów do sprzedaży, między innymi zup do sprzedaży detalicznej” – mówi Jakub Kukuła, właściciel Kukuła Healthy Food.

Jak podkreśla Kukuła, celem firmy w tym roku jest zwiększenie rynku o minimum 30%.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.