Można już zjeść pizze z roślinną alternatywą mięsa

1
965

Pizza to od lat jedno z ulubionych dań Polaków. Spośród wszystkich lokali gastronomicznych to właśnie do pizzerii chodzą oni najczęściej. Utrzymanie stale rosnącej popularności wymaga jednak dostosowania się do wciąż zmieniających się trendów. Odpowiedzią na jeden z nich jest MEATamorfoza, nowość, która właśnie pojawiła się we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską. Co w niej wyjątkowego? Główny składnik, którym jest Beyond Meat, bijąca rekordy popularności na całym świecie, roślinna alternatywa dla mięsa.  

Smak prosto z roślin

Ostatnimi czasy, coraz więcej mówi się o diecie wegetariańskiej oraz ograniczeniu spożywania mięsa. Powody? Bywają różne – od ideologicznych, przez zdrowotne, aż po typowo lifestylowe. Jedno jest jednak pewne: nie każdy jest gotowy na radykalną rezygnację z mięsa. Nic więc dziwnego, że restauracje coraz częściej wychodzą naprzeciw oczekiwaniom swoich gości, oferując im bezmięsne zamienniki ich ulubionych dań. Pizza Hut postanowiła iść o krok dalej, wprowadzając do swojej oferty zamiennik mięsa, który, pomimo całkowicie roślinnego składu, wyglądem, konsystencją i przede wszystkim smakiem nie różni się od mięsnych propozycji.

Mamy świadomość, że ograniczenie spożycia mięsa w codziennej diecie, to trend, który z miesiąca na miesiąc zyskuje na sile. MEATamorfoza to najlepszy dowód na to, że nawet tak popularne danie jak pizza może z powodzeniem odpowiadać na tendencje rynku gastronomicznego. Chcąc wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych gości, musimy wprowadzać do naszych restauracji innowacyjne produkty, a takim niewątpliwie jest Beyond Meat.

mówi Tomasz Kwieciński, Digital Communication Manager Pizza Hut.

Poddaj się MEATamorfozie

MEATamorfoza, czyli połączenie Beyond Meat z sosem pomidorowym, mozzarellą, kolorową papryką, pieczarkami i czerwoną cebulką swój oficjalny debiut ma już za sobą. Pod koniec minionego roku pizza dostępna była we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską w Warszawie. Po udanym teście w Stolicy, zdecydowano się na wprowadzenie wegetariańskiej nowości do menu w całej Polsce. MEATamorfozy będzie można spróbować od 11 lutego, we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską. Warto również wspomnieć, że klienci będą mieli możliwość wymiany dowolnego mięsnego składnika w innych smakach pizz na Beyond Meat. Oferta dostępna jest do wyczerpania zapasów, zatem warto się spieszyć.

1 KOMENTARZ

  1. Coraz więcej knajp przejmuje ten trend z tego co widac. I dzięki Bogu, wreszcie otwieramy się i my na gusta gości restauracji. A pizza typowo wege to wyzwanie. Na pierwszą skusilismy sie z mężem kilka dni temu na zamówienie z Pizzerii Złota 65. Serowa pizza = w życiu o takiej nie słyszałam, ale powiem Wam oscypek w składzie robił bank. Dla mnie póki co najlepsza knajpka w stolicy

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.