Jesienne propozycje restauracji Sphinx

0
1248
Fot.: Materiały prasowe Sfinks Polska

„Rozgrzewamy smakiem” – to hasło nowej jesiennej wkładki, która pojawiła się w restauracjach Sphinx, sieci należącej do Sfinks Polska. Znalazły się w niej przygotowane w oparciu o sezonowe produkty dania. Krem z dyni, shoarma z podgrzybkami, master burger z ostrym sosem sriracha czy stek antrykot z podgrzybkami.

Jesienią naszych gości będziemy rozgrzewać wyrazistymi, nieraz lekko pikantnymi daniami, które powstały na bazie świeżych, sezonowych produktów. W menu o tej porze roku nie mogło więc zabraknąć popularnych i cenionych przez klientów grzybów, a smak wielu potraw urozmaica nasza nowość – doprawiony imbirem i chili sos śliwkowy. Gorąco zachęcamy do spróbowania naszych jesiennych propozycji. Jestem przekonana, że doskonale sprawdzą się w chłodniejsze dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx.

Z jesiennych nowości na początek Sphinx przygotował kremową zupę z dyni doprawioną kuminem i chili, podawaną z  grillowanym boczkiem i śmietaną oraz grzanki bacy, czyli pieczywo z grillowanym boczkiem, serem góralskim i sosem śliwkowym lub żurawiną. Wśród sezonowych propozycji pojawiły się też dwie wersje kultowej shoarmy z udka kurczaka – góralska zapieczona serem góralskim i żurawiną lub sosem śliwkowym z frytkami i sałatką wegetariańską, a także z podgrzybkami w śmietanie serwowana z półksiężycami w ziołach i zestawem surówek. Na wielbicieli makaronów czeka tagliatelle z polędwicą wieprzową lub piersią kurczaka w sosie śmietanowym z podgrzybkami i natką pietruszki, zaś na miłośników ryb – pstrąg grillowany w całości, z dodatkiem cytryny, natki pietruszki, podawany z frytkami oraz sakiewką warzyw w pikantnej harissie. Z dań na ostro klienci mogą spróbować też master burgera z tajskim sosem sriracha, pomidorem, ogórkiem konserwowym, serem cheddar, grillowanym boczkiem, podawanego z krążkami cebulowymi, sałatą i rukolą. W ofercie nie zabrakło też nowych steków – do wyboru jest rostbef z podgrzybkami w śmietanie w ziemniaczanych łódeczkach, a także antrykot z grzanką bacy, krążkami cebulowymi, oba podawane z sałatką z rukoli z pomidorami, sosem śliwkowym czy masłem.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.