Dariusz Paździera Executive Chefem w Grupie Hotelowej PI Apartamenty & Hotele

0
419
Fot.: FB - Dariusz Paździera

Dariusz Paździera, doświadczony szef kuchni i menedżer z wieloletnim stażem w branży HoReCa, objął funkcję Executive Chef w Grupie Hotelowej PI Apartamenty & Hotele. Nowa rola wiąże się z odpowiedzialnością za rozwój oferty gastronomicznej w portfolio obiektów zarządzanych przez firmę, która działa na terenie całej Polski w segmencie hoteli miejskich, resortów oraz apartamentów inwestycyjnych.

Grupa Hotelowa PI specjalizuje się w kompleksowym zarządzaniu inwestycjami hotelowymi – od fazy konsultingu i projektowania, przez wykończenie fit-out, po codzienną operację. Wśród projektów zespołu znajdują się realizacje dla takich marek jak Marriott, Accor, Hilton, Vienna House czy QHotel. Firma jest certyfikowanym operatorem sieci Marriott i Accor, działając niezależnie od ich struktur korporacyjnych.

Dariusz Paździera przez ostatnie lata pełnił kluczowe funkcje w różnych segmentach branży – od własnej działalności w ramach Strefy Kulinarnej, przez zarządzanie kuchnią hotelu Mercure Katowice Centrum, aż po rolę Executive Chef w VOCO Katowice i Garamond, a Tribute Portfolio Hotel w Krakowie. W swojej karierze łączył kompetencje kulinarne z zarządzaniem projektami gastronomicznymi, rekrutacją, tworzeniem ofert, kalkulacjami kosztów i kontrolą jakości.

Nowe obowiązki Paździery obejmują m.in. projektowanie menu, wdrażanie strategii gastronomicznych oraz operacyjne zarządzanie zespołami kuchni w hotelach i apartamentach zarządzanych przez PI Management. Jako Executive Chef ma również wspierać procesy pre-openingowe w nowo powstających obiektach i optymalizować funkcjonowanie zaplecza F&B w działających już lokalizacjach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.