Carat Kebab debiutuje w Wałbrzychu

0
277
Fot.: Materiały prasowe Łukasz B. Błażejewski

13 czerwca 2025 r. mieszkańcy Wałbrzycha zyskali nową kulinarną propozycję – w dzielnicy Podzamcze przy ul. Blankowej 8c otwarto pierwszy w mieście lokal sieci Carat Kebab. To początek ekspansji marki na Dolnym Śląsku, a zarazem odpowiedź na lokalne zapotrzebowanie – jak podkreślają przedstawiciele firmy, w Wałbrzychu brakowało dotąd kebabu o wysokim standardzie.

Nowy punkt gastronomiczny powstał obok znanej w mieście pizzerii Frentzza – Pizza & Friends, działającej pod tym samym adresem i prowadzony jest przez tego samego franczyzobiorcę.

Kluczowe elementy oferty to:

  • autorskie pieczywo: oryginalny lawasz i turecki chleb wypiekane na miejscu,

  • rzemieślnicze mięsa: wołowina i baranina w całościowych płatach oraz klasyczny kebab z kurczaka,

  • świeże sosy: tworzone według autorskich receptur z wykorzystaniem ziół i świeżych składników.

W menu znajdziemy zarówno klasyczne kompozycje, jak i bardziej oryginalne pozycje, m.in.:

  • kebab z mango,

  • kebab z dressingiem orzechowym i kolendrą,

  • kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin.

Kebaby podawane są w trzech formach: na cienkim cieście (lavash), grubym pieczywie (turkish bread) lub jako sałatka (bowl).

Carat Kebab to marka rozwijana przez firmę „7 Street Łukasz Błażejewski”, znaną już z prowadzenia innych konceptów gastronomicznych. Jak zapowiadają przedstawiciele sieci, otwarcie w Wałbrzychu to dopiero początek – w najbliższym czasie planowane są kolejne lokalizacje m.in. w Chyliczkach, Świdnicy, Zgorzelcu oraz w Toruniu.

– Otwarcie naszej pierwszej restauracji w Wałbrzychu to ważny krok w rozwoju sieci. Nasze lokale często trafiają do czołówki internetowych rankingów. Jesteśmy przekonani, że również w Wałbrzychu szybko zdobędziemy sympatię gości – komentuje Łukasz B. Błażejewski, właściciel firmy „7 Street”.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.